תחרויות

תחרות תחנת דלק שונצינו תל-אביב

תכנון מבנים במרחב העירוני היה תמיד מאתגר. בעבר תכנון תחנות דלק היה פונקציונאלי בלבד והוכתב ע"י תנועת זרימת המכוניות בשטח התחנה.

השילוב של תכנון תחנת דלק בתוך המרחב העירוני – ברחוב צר וצפוף, על שטח של דונם אחד בלבד, הוליד פרויקט מאתגר במיוחד – של מבנה מקורי, חדיש עם אמירה ייחודית, אשר משנה את התפיסה הקיימת בתכנון תחנות דלק.

לראשונה, ניתן למבנה התחנה עיצוב המקשר בין המבנה לגג התחנה לקבלת קומפלקס הומוגני ומעוצב. נעשה שימוש בטכנולוגיות וחומרים מתקדמים, על מנת לשנות את התפיסה הקיימת על תחנות דלק- כגורם מזהם, והתאמת התחנות לתקנים החדשים של איכות הסביבה- לתחנות קטנות ופחות מזהמות בסביבה העירונית.

תחרות מגדל השמש

התמודדות בתכנון מבנה גבוה אשר ממוקם באזור צחיח שמסביבו רק גבעות המדבר שונה בעיקרון מתפיסת התכנון במקום אורבאני אשר משתלב עם הנוף הסובב אותו. מטרת התכנון היא בראש ובראשונה לבדוק את קנה המידה העצום של הפרויקט והטמעתו בסביבה ריקה מבינוי והשפעתו על הסביבה הקרובה והרחוקה.

הרעיון המרכזי לתכנון "מגדל השמש" נלקח מתהליך יצור החשמל,משלב קליטת קרני השמש ע"י המראות המקיפות את המגדל והפיכת החום המצטבר בחלקו העליון (דוד) לקיטור והשמתו בהנעת הטורבינה ליצור חשמל.

שימוש בטורבינת קיטור כקונספט ופירוקה למרכבים הוליד את הרעיון לתכנון המבנה.

מעטפת המבנה תוכננה כדוגמת תחרה העוטפת את המבנה ומקנה לגודלו תחושה של קלילות. בקצה העליון של המבנה תוכנן מבנה טבעתי המשמש כנקודת תצפית הסובב את המבנה ומתוכו ניתן לראות את רצף המראות הזרועות באתר.

מעטפת המבנה והמצפה יוצרים יחד מבנה ארכיטקטוני כדוגמת פסל סביבתי אשר יהווה מוקד בעל חשיבות סביבתית.